Maak je computer schoon!

Zonder dat je het merkt kan ook jouw computer, smartphone of tablet onderdeel zijn van een schadelijke botnet. En dat risico is vrij groot: het geldt voor 10 % van alle computers. Je apparaat is dan besmet met een virus of andere troep en verspreidt dit naar andere computergebruikers. Dit gebeurt bijvoorbeeld via een e-mail die je verstuurt.  

Dat wil je niet op je geweten hebben... De crimineel die het virus heeft ontwikkeld en achter het verspreiden zit, kan bovendien inzage krijgen in je persoonlijke gegevens op je computer en daar misbruik van maken. Ook dat wil je zeker niet meemaken. Strijd daarom met ons mee tegen botnets! Dat kost je maar 10 minuten van je tijd. 

Scan je apparaten 
Het is heel eenvoudig: gebruik je virusscanner. Check even op onze website of je op elk apparaat een goede virusscanner hebt en of deze automatisch scant of dat je de scanner handmatig even moet aanzetten. De scanner wist alle schadelijke software, zodat je apparaat schoon blijft, een veilig gevoel! 

Heb je nog geen virusscanner?  
Kijk of je internetprovider beveiligingssoftware aanbiedt waar je gratis gebruik van kunt maken. Of installeer bijvoorbeeld een van de onderstaande gratis online scanners, die Nederlandse internetproviders gebruiken in hun veiligheidspakketten voor hun klanten:

Weet jij genoeg over botnets?