Maak je computer schoon!

Maak je computer schoon!

Tussen de 5 en 10% van alle computers is onderdeel van een botnet. Dat betekent dat computers besmet zijn met een virus en deelnemen aan schadelijke activiteiten zonder dat hun eigenaar dat weet. Daar willen we een eind aan maken. Trek vandaag nog een paar minuten uit om je computer te scannen op virussen en andere troep. Dan weet je dat jouw computer schoon is, een veilig gevoel! 

Scan nu je computer op virussen en andere troep.

Met een online scanner
Geen betaalde virusscanner op je computer? Gebruik dan een gratis online scanner om je computer te scannen op schadelijke software. Hieronder staan er twee. Dit zijn ook de scanners die Nederlandse internetproviders gebruiken in hun veiligheidspakketten voor hun klanten!


Of met de betaalde virusscanner op je computer
Zorg er wel voor dat de laatste versie op je computer staat, zodat ook de nieuwste dreigingen worden herkend.

En dan nog 4 gratis direct uitvoerbare praktische tips met stap-voor-stap uitleg:

TIP 1!
Heb je de smaak te pakken?
Update dan direct je besturingssysteem en liefst ook je internetbrowser en je hulpprogramma’s (zoals Adobe en Apple Quicktime). En als je dan toch goed bezig bent, maak dan meteen weer even een (nieuwe) back-up.

TIP 2!
Vergeet je mobiel en je tablet niet!
Heb je de laatste updates al gedraaid? Back-up gemaakt? En ook voor je mobiel is er beveiligingssoftware te vinden in de app-store.

TIP 3!
Wacht niet tot volgend jaar!
Met de volgende grote schoonmaak van je computer, maar doe dit regelmatig. Vooral die back-up is erg belangrijk!

TIP 4!
Test je kennis, doe de quiz!

Bekijk het filmpje over botnets:

Over de campagne
Samen met de internetproviders van Nederland roept Veiliginternetten.nl alle Nederlande internetgebruikers en computereigenaren en -beheerders op om tijdens Alert Online* hun computer(s) schoon te maken. We geven praktisch toepasbare tips en verwijzen naar betrouwbare online scanners die gratis te gebruiken zijn. Deze Grote Schoonmaakactie wordt ieder jaar herhaald.

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad