SluitenZoeken sluiten

10 edities Alert Online: de tweede editie

29-07-2021

10 edities Alert Online: de tweede editie 2013

In 2013 vond Alert Online plaats van 28 oktober tot 5 november. Dat jaar kreeg Alert Online voor het eerst een thema: Smart Security: Samen slim investeren.

De focus lag dat jaar op de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven om een impuls te geven aan het cybersecuritybewustzijn in Nederland. Online veiligheid is in Nederlands namelijk geen zaak van één partij. De campagne wilde het belang van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap extra benadrukken en stimuleren om samen slim te investeren.

Ook in 2013 werd er een onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek bleek dat de menselijke component in cybersecurity een kritische factor blijft. Consumenten vonden zichzelf redelijk cybersecure. Uit het onderzoek bleek juist dat zij hun eigen cybersecure gedrag overschatten. Conclusie van het onderzoek: goed en veilig gedrag is aan te leren. Het loont om de boodschap om veilig en bewust online te zijn, regelmatig te herhalen.

Deze editie van Alert Online werd afgesloten met The Grand Conference, waar vooraanstaande internationale sprekers hun licht lieten schijnen over het belang van cybersecurity.