Kick-off roadshows tegen cybercrime in MKB

30-09-2015

Nederland is verrassend kwetsbaar voor aanvallen van cybercrime. Vorig jaar verdrievoudigde het aantal incidenten ten opzichte van het jaar ervoor, met een schadepost van niet minder dan 8,8 miljard euro. Het bedrijfsleven is veruit het grootste slachtoffer. Ondernemers in het MKB realiseren zich nog te weinig dat ook hun bedrijf een interessant doelwit kan zijn. Of ze weten nog niet hoe ze zich het beste kunnen wapenen, en waartegen dan precies. Terwijl vaak met eenvoudige maatregelen al veel leed kan worden voorkomen.

MKB-Nederland en het ministerie van Veiligheid & Justitie organiseren daarom in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen een landelijke roadshow voor het MKB. Een speciale campagnebus met promotieteam trekt vanaf vrijdag 2 oktober het land in om ondernemers te informeren en te adviseren. Veiligheidsadvies, scans en workshops maken onderdeel uit van het programma, dat in samenwerking met de Regionale Platforms Criminaliteitsbestrijding wordt uitgevoerd. De roadshow maakt onderdeel uit van de campagne Veilig Zakelijk Internetten, die ondernemers onder meer de mogelijkheid biedt om kosteloos de veiligheid van hun digitale omgeving te laten analyseren. De kick-off van de roadshow vindt plaats in Diemen. Op de pagina 'Meer over de roadshow' staat meer informatie over de roadshows en zijn ook alle data te vinden. 

Campagne Veilig Zakelijk Internetten
MKB-Nederland wil het aantal MKB’ers dat slachtoffer is van cybercrime omlaag krijgen in 2015. Om die ambitie te realiseren, heeft de brancheorganisatie de handen ineen geslagen met het ministerie van Veiligheid en Justitie en ThreadStone en de campagne Veilig Zakelijk Internetten gelanceerd. Tijdens deze campagne worden MKB’ers die zelf maatregelen nemen om hun bedrijfsnetwerk beter te beveiligen actief ondersteund om zich te wapenen tegen cybercrime. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een gratis ethische hack waardoor zij inzicht krijgen in de kwetsbaarheden van hun bedrijfsnetwerk en passende maatregelen kunnen nemen op de cybersecurity te vergroten.