Alert Online 2015, samen voor een veilig digitaal Nederland

21-10-2015

Op maandag 26 oktober 2015 start de landelijke campagne Alert Online 2015. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap. Ruim 120 Nederlandse organisaties steunen de campagne als partner. Door alle krachten te bundelen geven we in een korte periode een sterke impuls aan het cybersecurity-bewustzijn in Nederland. Want als we allemaal alert zijn, profiteren we ook allemaal van de kansen die het internet ons biedt.

Waarom Alert Online?
Ondernemers, consumenten en overheid zijn altijd en overal online. We kunnen het internet niet meer wegdenken uit ons leven. Werk en privé lopen steeds vaker door elkaar. We gebruiken computers, smartphones en tablets om onze kennis te delen, inkopen te doen en zaken te regelen. Dat maakt ons afhankelijk van de veiligheid van elkaars online diensten. We vertrouwen erop dat we allemaal veilig online zaken kunnen doen. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk dat we ons bewust zijn van onze online veiligheid.

2015: nadruk op cyberveilig gedrag
In 2014 richtte Alert Online zich op kennis over cybersecurity. Onderzoek van Alert Online 2014 liet zien dat als de cyberveiligheid in de werkomgeving goed geregeld is, werknemers deze kennis én bijbehorend gedrag ook mee naar huis nemen. Alert Online 2015 borduurt voort op dit inzicht. De nadruk ligt dit jaar nog meer dan vorig jaar op het toepassen van kennis en op cyberveilig gedrag: het stimuleren van werknemers en andere gebruikers te handelen naar wat ze weten. Nieuwe technologische ontwikkelingen verliezen we hierbij niet uit het oog.

Download het gratis communicatiemateriaal
Er is tijdens Alert Online divers communicatiemateriaal beschikbaar voor consumenten en ondernemers. Kosteloos te gebruiken. Download het gratis materiaal, zoals banners en posters, op de downloadpagina van Alert Online*.

Partners van Alert Online
Alert Online is een brede koepelcampagne gericht op veel verschillende doelgroepen: werknemers én werkgevers, ondernemers én consumenten. Meer dan 100 organisaties in Nederland steunen de campagne als partner. Zij organiseren tijdens de campagneperiode allerlei activiteiten voor hun medewerkers en klanten en verspreiden voorlichtingsmateriaal. Benieuwd welke bijeenkomsten er worden georganiseerd? Kijk dan op de activiteitenpagina van Alert online*.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.