Change.Your.Game.

22-04-2020

De Politie daagt jongeren uit
De coronacrisis zorgt ervoor dat jongeren noodgedwongen thuiszitten en meer online zijn. Hierdoor is de kans dat ze online kattenkwaad uithalen een stuk groter. Ze vervelen zich en zoeken de grens op en dan blijkt kattenkwaad soms ineens strafbaar te zijn en spreken we over cybercrime. De Politie startte daarom op dinsdag 21 april de campagne ´Gamechangers´, waarbij jongeren tussen 12 en 18 jaar online worden uitgedaagd. 

Op Change.Your.Game staan speciale games en challenges die moeten helpen om jongeren uit de cybercriminaliteit te houden. Via deze uitdagingen leren ze cybercrime te herkennen en wordt geprobeerd te voorkomen dat zij (onbedoeld) dader worden. Kortom: een positief alternatief om hun skills te verbeteren. 

Over de challenges
Op de site staan 3 challenges (Hacklab, WeFitter, HackintheClass) en 1 Gamechangers FIFA competitie. Zo leer je codes kraken en een datalek herkennen of je speelt een potje FIFA tegen de politie.

Meer informatie
Op Veilig internetten vind je meer informatie over kinderen en hacken. Meldknop is een website die gericht is op jongeren waar ze (onder andere) informatie kunnen vinden over wat ze moeten doen als ze gehackt hebben.

Meer over dit onderwerp