De InternetHelden; Online veiligheid voor jongeren

09-10-2020

Deze maand is het Cyber Security Month. Een perfect moment om het met jongeren over online veiligheid en digitaal burgerschap te hebben!

Volwassenen weten meestal wel dat je bepaalde dingen beter voor jezelf kunt houden. Maar jongeren hebben daar vaak nog moeite mee. Die vinden het bijvoorbeeld geen enkel probleem om hun wachtwoorden te delen met klasgenoten. (Nooit doen.) Maar hoe maak je eigenlijk een goed wachtwoord? En hoe ga je er het beste mee om?

De InternetHelden helpt je daarbij. Dit programma is samengesteld door Bureau Jeugd en Media, Safer Internet Center en Google en biedt handvatten voor ouders en verzorgers om het gesprek met jongeren aan te gaan. De InternetHelden bestaat uit verschillende thema's en materialen zoals de oudergids* een kaartset* met activiteiten voor het hele gezin, tips* en afspraken voor thuis*. 

Help jij jongeren tijdens de Cyber Security Month veilig en zelfverzekerd de online wereld te ontdekken? Voor meer informatie en het downloaden van de materialen, ga naar de InternetHelden*.

 

 

Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.