Veilig informatie delen met de gids 'Denk na voordat je iets deelt'

30-10-2015

Vandaag hebben ECP, Facebook en MijnKindOnline (Stichting Kennisnet) de gids ‘Denk na voordat je iets deelt’ gelanceerd.  De handleiding bevat eenvoudige tips over het veilig online delen van persoonlijke informatie. Later vandaag organiseren zij een rondetafelgesprek met experts op het terrein van jongeren, hun ouders en media-opvoeding. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe het bewustwordingsniveau van jongeren in Nederland verder verhoogd kan worden. Deze activiteiten vinden plaats tijdens de campagne week van Alert Online.

Sociale media bieden een platform om persoonlijke ervaringen te delen met vrienden en familie.  Men deelt dan ook steeds meer informatie met anderen. Met één druk op de knop kunnen familie, vrienden, klasgenoten en de rest van de wereld op de hoogte worden gesteld van iemands ideeën, meningen, foto’s en video’s. Het is belangrijk dat ook jongeren bewuste keuzes maken over hoe ze dat doen. Met de gids en de rondetafel met experts willen de partners ECP, Facebook en MijnKindOnline (Stichting Kennisnet) een bijdrage leveren aan het verder creëren van een veilige online omgeving voor jongeren. De gids 'Denk na voordat je iets deelt' heeft als doel om deze bewustwording onder jongeren verder te vergroten en sluit aan bij andere initiatieven.

Bekijk de gids Denk na voordat je iets deelt* (de gids opent in een nieuw tabblad).

Over Alert Online
De campagne Alert Online een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap – helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten en daarnaar handelen te stimuleren. Kijk op de website van Alert Online* voor meer informatie.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.