Digital Trust Center maakt veilig digitaal ondernemen makkelijker

14-03-2019

Een website en een platform

De website biedt praktische tip voor ondernemers die willen starten met veilig digitaal ondernemen. Bijvoorbeeld via de ‘5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen’. Ook staan er op de website van DTC  tips en stappenplannen voor het veilig omgaan met persoonsgegevens, het maken van back-ups en de beveiliging van je bedrijfsnetwerk. Op de website van DTC word je als ondernemer gestimuleerd en ondersteund om zelfstandig je online veiligheid te verbeteren.
In de loop van 2019 wordt er een interactief platform gelanceerd waar ondernemers in verschillende communities hun kennis en (branche)specifieke informatie kunnen delen.

Samenwerken om cyberweerbaar te blijven

Door verschillende netwerken in cyberweerbaarheid te vormen kunnen we een landelijk dekkend netwerk realiseren. Hierdoor helpen bedrijven elkaar om weerbaar te worden én blijven tegen cybercrime. In een ‘cyberweerbaarheidsnetwerk’ werken ondernemers samen aan hun cyberweerbaarheid door bijvoorbeeld het delen van kennis, het gezamenlijk in kaart brengen van risico’s en de gezamenlijke inkoop van speciale diensten. Het Digital Trust Center stimuleert deze samenwerkingsverbanden en kan in bepaalde gevallen ook ondersteunen door middel van subsidie.

 Kijk voor meer informatie op www.digitaltrustcenter.nl

Meer over dit onderwerp