Identiteitsfraude voorkomen: Geef oplichters geen kans. Een veilig ID!

26-10-2015

Online shoppen zonder te betalen. Geld lenen en van de aardbodem verdwijnen. Een telefoonabonnement afsluiten en ervandoor gaan met de nieuwste mobiel. Overal waar iets te halen valt liggen oplichters op de loer.

Wanneer jouw identiteitsgegevens worden gestolen kan een ander zich als jou voordoen. We noemen dit identiteitsfraude. Identiteitsfraude kan ingrijpende gevolgen hebben. De oplichter is vaak onzichtbaar en onvindbaar. Maar jij krijgt de rekening! Gelukkig kun je zelf veel doen om identiteitsfraude te voorkomen.

Bekijk om te beginnen onderstaande animatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over het voorkomen van ID-fraude.

En bezoek daarna het subthema Identiteitsfraude op deze website voor meer informatie en tips en tricks om identiteitsfraude te voorkomen. Vergeet ook niet de KopieID-app* te downloaden zodat je altijd een veilige kopie van je ID maakt.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.