Help Wanted: seksueel misbruik op internet neemt toe

30-05-2016

Het aantal gevallen van seksueel misbruik op internet neemt toe. Dit blijkt uit cijfers van Help Wanted. Waar de organisatie in 2014 nog iets meer dan 1300 meldingen ontving, was dit aantal in 2015 al gestegen tot meer dan 1500.

Grote stijging sextortion
Vooral het aantal meldingen van sextortion is toegenomen. Van 427 naar 721 meldingen. In 2014 kreeg Help Wanted nog ‘slechts’ 208 meldingen binnen.

Zeer jonge kinderen
De cijfers laten ook een stijging zien van het aantal meldingen van zeer jonge kinderen. Het aantal kinderen tussen de 8 en 12 jaar waarvan een melding binnen is gekomen, is gestegen van 20 in 2014 naar 29 in 2015.

Sextortion melden
Help Wanted heeft hun Facebook-handleiding aangepast. Hierin wordt onder meer uitgelegd hoe je sextortion bij Facebook kunt melden*.

Helpwanted.nl
Helpwanted.nl* is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt er ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen op de website van Help Wanted terecht.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.