ICC: Cyber Security nog onvoldoende op het netvlies van ondernemers

17-04-2015

Internationale ondernemersorganisatie lanceert, op Nederlands initiatief, Cyber Security Guide for Business

Bedrijven stellen hun grensoverschrijdende netwerken en bedrijfsinformatie steeds meer open voor toeleveranciers, klanten en medewerkers. Dit maakt hen kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Reden voor de International Chamber of Commerce (ICC) om een mondiale Cyber Security Guide for Business te ontwikkelen. ICC heeft deze op 16 april tijdens de Global Conference on CyberSpace in Den Haag gelanceerd terwijl ICC op dat moment via haar netwerk van ruim 6 miljoen ledenbedrijven de guide wereldwijd gratis verspreidde.

Praktische handvatten voor het formuleren van een cybersecurity strategie
De kracht van de guide is dat deze geschreven is voor managers zonder IT-achtergrond. Het geeft bedrijven van iedere omvang handvatten om de potentiele cyberrisico’s in te perken. Vijf algemene principes van cybersecurity vormen de kern van de guide, samen met zes essentiële actiepunten. Met die principes en actiepunten in gedachten, kan ieder bedrijf door middel van een cyber security self-assessment tot inschatting van de situatie in de eigen organisatie komen.

Guide gratis beschikbaar
De guide is sinds donderdag 16 april gratis te downloaden via de website van ICC*. In de Nederlandse editie is een lijst met relevante (doorverwijs)instanties opgenomen. ICC biedt de guide aan om zo veel mogelijk bedrijven te bereiken en tot actie aan te zetten.

De guide wordt gesteund door: ABN-AMRO, Capgemini, CCV, De Nederlandsche Bank, EY, Fenex, Hague Security Delta, ING, Kamer van Koophandel, KPN, MKB Nederland en VNO-NCW.

Sneak preview
Op woensdag 15 april gaf ICC Nederland op de Hague Security Delta Campus door middel van een sneak preview alvast een eerste inzage in de Cyber Security Guide for Business. Tijdens de sneak preview waren Eelco Stofbergen, hoofd Expertise en Advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) aanwezig om de guide ontvangst te nemen. Namens het ministerie van Economische Zaken was Ronald van der Luit, clusterleider Continuïteit en Internetveiligheid, aanwezig.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.