Lek bij WhatsApp maak afluisteren van smartphones mogelijk

14-05-2019

WhatsApp, onderdeel van Facebook, kwam er begin mei achter dat de chatapp een kwetsbaarheid had. Het was mogelijk om malafide software op een smartphone te plaatsen door iemand via WhatsApp te bellen. Dit kon zelfs als degene die gebeld werd niet opnam. The Financial Times bracht dit nieuws naar buiten.

WhatsApp heeft gisteren aan The Financial Times laten weten dat er sinds maandag 13 mei een nieuwe update beschikbaar is. Deze zou het lek gedicht hebben.

Hoeveel mensen er zijn getroffen door het lek is niet bekend gemaakt. Volgens WhatsApp gaat het om een zeer gerichte aanval. Dat zou kunnen betekenen dat het aantal mensen dat getroffen is door deze aanval redelijk klein is. Facebook (de eigenaar van WhatsApp) geeft op de pagina beknopte informatie over het lek*. De informatie die verstrekt wordt, is dat 'het gebruikers kan treffen die niet de nieuwste versie van WhatsApp hebben'.

Het is dus van belang om te zorgen dat je de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt. WhatsApp adviseert om dat zo snel mogelijk te doen. 
Lees op de Veiliginternetten.nl hoe je apps kan updaten.

 

 

*Door op deze link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.