Lek in wifi-chip maakte hack Android en iOS-smartphones mogelijk

06-04-2017

Een veelgebruikte wifi-chip in smartphones die op Android en iOS draaien, maakte het mogelijk de toestellen te hacken. Een onderzoeker van Google heeft het lek ontdekt.

Het lek in de wifi-chip maakte het mogelijk om via een wifi-netwerk malware te installeren op iemands smartphone. De eigenaar van de smartphone hoefde zelf niets te doen om ervoor te zorgen dat de kwaadaardige software werd geïnstalleerd. De enige voorwaarde was dat de smartphone met hetzelfde wifi-netwerk verbonden moest zijn als waarmee de persoon die misbruik van het lek wilde maken, verbonden was. 

Het lek is inmiddels gedicht door Apple in de iOS-versie 10.3.1. In de beveiligingsupdate van april zal Google ook voor de Android-toestellen een oplossing beschikbaar maken. 

Het hele bericht van de onderzoeker van Google is te lezen op de blogpagina van de onderzoeker* (tekst in het Engels). 

Heb je een tablet of smartphone die op Android of iOS draait? Voor dan een update uit om je apparaat zo goed als mogelijk te beschermen. Kijk voor de handige stappenplannen van Veilig internetten op de pagina 'Ik wil mijn tablet of smartphone updaten'.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

Meer over dit onderwerp