Nederlandse versie ‘the Web We Want’ voor onderwijzers beschikbaar

19-02-2016

Het handboek 'the Web We Want' voor onderwijzers is nu ook in het Nederlands beschikbaar. De lessen in het handboek, waarvan de Nederlandse titel ‘het Web dat Wij Willen’ is, zijn ontworpen door leerkrachten, voor leerkrachten in heel Europa en daarbuiten. Het handboek is gratis te downloaden en helpt leerkrachten om vraagstukken rond het online gedrag van jongeren te integreren in hun lesprogramma.

Inhoud handboek
Via interactieve lesplannen en werkbladen in het handboek kunnen onderwijzers diverse online thema’s in hun lessen integreren. Hierdoor krijgen leerlingen meer inzicht in de risico’s en mogelijkheden van internet en ontwikkelen zij vaardigheden die zij later nodig hebben voor hun loopbaan en in hun persoonlijke leven.

Gratis download
Onderwijzers kunnen het handboek ‘het Web dat Wij Willen’ gratis downloaden op de website Webwewant.eu*.

Initiatiefnemers
De Nederlandse vertaling van ‘the Web We Want’ is tot stand gekomen binnen het InSafe network, met steun van Google en Liberty Global.

Over InSafe
Insafe is het Europese Safer Internet Awareness Raising Network dat mee wordt gefinancierd door de Europese Commissie en dat jongeren en opvoeders bewust wil maken van een veilig gebruik van het internet. Het netwerk bestaat uit verschillende nationale informatiecentra (Safer Internet Centres), hulplijnen en panels van jongeren uit de hele Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Rusland en Servië en wordt gecoördineerd door European Schoolnet. In Nederland fungeert Veiliginternetten.nl/ECP als landelijk Safer Internet Centre, samen met het Meldpunt Kinderporno op Internet/Helpwanted (onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik, EOKM) en Mediawijzer.net.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.