Doe je updates

26-11-2020

Even je updates checken, voordat ze je hacken

Steeds meer mensen hebben een slim apparaat in huis, zoals slimme speakers, smart-tv, printer of een slimme deurbel. Dat maakt het dagelijkse leven gemakkelijker, maar ook kwetsbaarder. Al deze apparaten zijn verbonden met internet. Voor internetcriminelen zijn deze slimme apparaten daarom een makkelijke ingang om in te breken op ons netwerk. 

Software updates zorgen ervoor dat slimme apparaten veilig blijven. Naast nieuwe functies bevatten updates vaak belangrijke beveiligingsoplossingen. Het regelmatig updaten van slimme apparaten is belangrijk. Want doe je dat niet, dan raakt de software verouderd en kunnen criminelen via fouten in verouderde software digitaal bij je inbreken.

De campagne ‘Doe je updates’ is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en convenantpartners. Voor meer informatie over hoe je je apparaten kunt updaten word je verwezen naar Veilig internetten.

Samen willen wij Nederlanders bewust maken van de digitale gevaren van slimme apparaten en het belang van updates doen, benadrukken. 

Meer informatie en tips, zie https://veiliginternetten.nl/doejeupdates/

Meer over dit onderwerp