Quiz Safer Internet Day: jongeren, seks en internet

05-02-2016

De Safer Internet Day staat dit jaar in het teken van jongeren, seks en internet. Wat weet jij daar als ouder, opvoeder of docent eigenlijk vanaf? Ga snel naar de Safer Internet Day 2016 quiz en test hoe het met je basiskennis gesteld is!

Het is belangrijk dat ouders, opvoeders en docenten in gesprek gaan en blijven met jongeren over hun online seksueel gedrag. Want seks en internet vormen een spannende combinatie, die ook leuk kan zijn, maar als het fout gaat, zijn de gevolgen soms niet te overzien. Bijvoorbeeld als een naaktfilmpje van een jongere verspreid wordt op school of de sportclub. Laat de uitslag van de quiz je helpen om je basiskennis rond dit thema te updaten zodat je jongeren kunt helpen veilig en verantwoord online te laten zijn. 

Safer Internet Day
De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag (iedere tweede dinsdag van februari) waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Tijdens de Safer Internet Day 2016 staat het thema ‘Play your part for a better internet!’ centraal.


De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie (Safer Internet Programme, DG Information Society) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. Er zijn 30 Safer Internet Centers, één in ieder van de 27 lidstaten en ook in IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormen Veiliginternetten.nl (ondergebracht bij ECP*), het Meldpunt Kinderporno op Internet* en Mediawijzer.net* het Safer Internet Center. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag.

Kijk op www.saferinternetday.nl* voor meer informatie.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.