Tijd om Windows te updaten!

21-11-2014

Voor het besturingssysteem op je computer, zoals Windows en OS X, worden regelmatig updates uitgebracht door de ontwikkelaars van deze systemen. In dit geval Microsoft en Apple. Deze updates bevatten niet alleen nieuwe functionaliteiten die het gebruikersgemak vergroten, maar verbeteren ook de beveiliging van je computer of verhelpen beveiligingsrisico’s die in de laatste versie zijn geconstateerd.

Update Windows
Het is nu tijd om Windows te updaten want de laatste update (MS14-066) dicht een kritiek lek in Microsoft Secure Channel (Schannel). Als een aanvaller van dit lek misbruik maakt kan hij je computer helemaal overnemen. Deze update toont sterke overeenkomsten met de update MS08-067 uit oktober 2008. Toen zorgde een fout in de Windows Server Service ervoor dat de computerworm Conficker wereldwijd binnen drie maanden honderdduizenden computers kon besmetten. Dit scenario kan voorkomen worden door de laatste update te installeren.

Installeren
Hoe je de laatste update voor de versies Windows 7 en 8 installeert, lees je op de pagina 'Updaten'. Draait je computer op Windows Vista? Kijk dan op de website van Microsoft hoe je de laatste update installeert*.

Windows XP
Windows XP wordt niet meer door Microsoft ondersteund en krijgt dan ook geen beveiligingsupdates meer. Gebruik je Windows XP? Stop hier dan mee en stap zo snel mogelijk over naar een ander besturingssysteem.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.