Veilig internetten in dagblad Trouw met tips

29-09-2016

De voorpagina van Trouw werd op 28 september geheel in beslag genomen door een artikel naar aanleiding van het Europol-rapport ‘Internet Organised Crime Threat Assessment 2016’. In dit jaarlijkse trendrapport over cybercrime viel onder meer te lezen dat de mobiele telefoon een serieus doelwit van cybercriminelen is. Veilig internetten gaf in het openingsartikel tips en tricks om je mobiele telefoon beter te beveiligen.

‘Iets dat helemaal niet duur of moeilijk hoeft te zijn’, aldus Veilig internetten in het artikel van Trouw. De beste manier om een mobiele telefoon te beschermen, is door in ieder geval veilig gebruik te maken van openbare wifi-netwerken, door het gebruik van een VPN (virtual private network) bijvoorbeeld, het instellen van een toegangscode op de mobiele telefoon én door op te letten bij het openen van e-mails van onbekende afzenders en voorzichtig te zijn met het klikken op links in e-mails.

Meer tips en tricks om je mobiele telefoon veilig te gebruiken, vind je op onze pagina over mobiele apparaten. Het artikel in Trouw is terug te lezen op de website Trouw.nl*.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.