Veiligheidsmonitor 2016: Cybercrime per eenheid en district

01-03-2017

Uit de Veiligheidsmonitor 2016 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steekt Amsterdam wat betreft cybercrime ongunstiger af ten opzichte van het Nederlands gemiddelde in 2016. Oost-Nederland en Flevoland kleuren groen.

Landelijk gemiddelde: Amsterdam ongunstiger
In de Veiligheidsmonitor is een kleurenoverzicht opgenomen dat weergeeft hoe de 10 regionale eenheden en de 43 districten daarbinnen scoren. De score vertaalt zich in een van de drie volgende kleuren: groen, oranje en rood. Deze kleuren staan respectievelijk voor de term ‘gunstiger’ (groen), ‘gelijk’ (oranje) en ‘ongunstiger’ (rood) ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Wat betreft het landelijk gemiddelde scoort de regionale eenheid Amsterdam ongunstiger. Daarbinnen is het Amsterdam West dat als district ook rood kleurt. Alle overige eenheden en districten in Nederland kleuren oranje.

Oost-Nederland en Flevoland kleuren groen
Het beeld van de regionale eenheden en districten ten opzichte van 2012 is in de Veiligheidsmonitor ook in een kleurenoverzicht gezet. Hier kleuren Oost-Nederland en Flevoland groen. Terwijl alle andere eenheden en districten in Nederland oranje kleuren. De score van Oost-Nederland is te danken aan IJsselland en Twente. Beide regio’s laten een gunstiger beeld zien wat betreft cybercrime dan in 2012.

Veiligheidsmonitor
De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De Veiligheidsmonitor 2016 is als pdf te downloaden op de website CBS.nl*.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.