Wat weet jij van phishing? Doe de quiz!

20-04-2017

Het versturen van nepmails is een populaire manier onder cybercriminelen om persoonlijke gegevens en geld van mensen te ontfutselen. Om de ontvangers onder druk te zetten, worden de nepmails vaak verstuurd uit naam van officiële instanties zoals de Belastingdienst, het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) of een bank. Deze vorm van cybercriminaliteit wordt phishing genoemd. Wat weet jij van phishing? Doe de quiz!

De tijd dat nepmails bijna in één oogopslag te herkennen waren, is echt voorbij. Nepmails zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden waardoor de kans dat je slachtoffer van phishing wordt een stuk groter is. Met alle gevolgen van dien.

De gevolgen van cybercrime zijn verstrekkend. Het kan je niet alleen veel geld kosten als cybercriminelen op jouw naam leningen en uitkeringen aanvragen, maar ook de persoonlijke impact is groot. Identiteitsfraude kan soms jarenlang doorgaan waardoor je verwikkeld raakt in lange procedures om je gelijk te halen. Dat zorgt voor een zware emotionele belasting. Cybercrime kost ook de overheid en het bedrijfsleven veel tijd en energie die zij liever aan andere dingen besteden.

Phishing-quiz Veilig internetten
Met de phishing-quiz van Veilig internetten test je je kennis over deze vorm van cybercriminaliteit. Tegelijkertijd leer je ook veel over het onderwerp waardoor je in de toekomst beter beschermd bent tegen pogingen van cybercriminelen om door middel van phishing jouw persoonlijke en zakelijke gegevens te ontfutselen.

Doe de quiz!