Week van de Veiligheid

07-10-2019

Maak het dieven niet te makkelijk. Stop heling!

 Op maandag 7 oktober is de aftrap gegeven van de Week van de Veiligheid bij de HEMA in Amsterdam. Deze bijeenkomst is geopend door Sander Dekker, Minister van Rechtsbescherming. In zijn opening heeft Sander Dekker het belang van ‘samen werken aan veiligheid’ benoemd. Iedere Nederlander kan bijdragen aan een veilige samenleving. Een voorbeeld daarvan is bedacht zijn op heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Het thema van de week van de veiligheid 2019 is 'heling’. 

Kijk op De Week van de Veiligheid* voor meer informatie en de agenda.

Door Stop Heling is een app ontwikkeld die je helpt om te achterhalen of  een artikel als gestolen staat geregistreerd. Via de website of app kan je met het unieke serienummer van een product controleren of dit product gestolen is. De app is te downloaden via de Appstore of Playstore. 

Het tv-programma Opgelicht?! besteedde vorige week aandacht aan de Week van deVeiligheid en het onderwerp heling. Kijk hier* het item terug. 

 

 

 

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.