Loopt mijn reputatie gevaar door andere klanten van mijn cloudprovider?

Een cloudprovider moet de data en afgenomen diensten van alle klanten scheiden en neemt als het goed is hiervoor de benodigde organisatorische en technische maatregelen. Jouw bedrijf zou dus nooit last moeten krijgen van de activiteiten en mogelijke problemen van een andere klant van jouw cloudprovider. Ook al zijn dit er soms wel duizenden, zoals bij een aanbieder van webhosting bijvoorbeeld.

Antwoord:

print
  • Keurmerk Zeker-OnLine

    Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online administratieve diensten. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Dat geldt niet alleen voor de applicatie die de administratieve gegevens verwerkt en waaruit financiële informatie voortkomt, maar ook voor het totaalpakket van de dienstverlening door de aanbieder die het keurmerk voor zijn oplossing heeft verworven. Als klant van een van de bij het keurmerk aangesloten diensten, mag je er op vertrouwen dat je eigenaar bent van jouw gegevens, dat je voortdurend zelfstandig hierover kan beschikken en dat de online administratieve dienst compliant is met de relevante wet- en regelgeving.

    Ga naar de website van Zeker-Online* voor meer informatie over het keurmerk voor online administratieve diensten en kijk welke aanbieders bij het keurmerk zijn aangesloten.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad