SluitenZoeken sluiten

Hoe moet ik mijn robotmaaier updaten

Met een slimme robot grasmaaier houd je je gazon netjes en gezond. Het gebied dat de robotmaaier maait zet je uit met perimeterdraad. Via de app stel je een programma in en kan je op afstand zien wat de robotmaaier doet. Natuurlijk is het fijn dat je dit werk kan uitbesteden aan je robotmaaier. Maar als je deze hebt verbonden met het internet, kan deze een risico vormen. Hackers kunnen via een slecht beveiligde robotmaaier zich toegang verschaffen tot je Wifinetwerk. Zorg dus dat ook dit slimme apparaat werkt met de laatste update.

Antwoord:

 • print

  Zo update je een robotmaaier

  • Ga naar je robotmaaier: Vaak via de app waarmee je het apparaat bedient, anders via de website van de leverancier.
  • Maak verbinding met je slimme apparaat; Open de app waaraan je slimme apparaat gekoppeld is op je smartphone of volg de instructies op de website van de leverancier.
  • Kijk in de app bij 'Instellingen'.
  • en klik daar op ‘updaten’ of ga naar updates downloaden op de website.
  • Stel als dat kan direct automatisch updaten in. Kan dat niet? Maak een afspraak met jezelf in je agenda! Het is een goed idee om elk half jaar te checken of je slimme apparaten nog up-to-date zijn.

  Fabrikanten brengen regelmatig updates uit voor hun producten. Begin bij het begin: lees de handleiding. Soms update de robotmaaier zichzelf automatisch via de bijbehorende app. Houd dus de meldingen in de app in de gaten om te weten of er een nieuwe update klaar staat. Soms moet je enkele eenvoudige stappen volgen om je apparaat zelf te updaten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de fabrikant.

  Update tip per leverancier

  Elke producent van heeft specifieke handelingen voor het updaten van je slimme deurbel. Kijk voor updates van jouw apparaat op de website van de leverancier. Tik in de browserbalk: de naam van de leverancier van je slimme deurbel, eventueel het typenummer en ‘update’ of 'firmware update'.

  Hieronder vind je de link naar de updatepagina van veel verkochte robotmaaiers:

  Bosch*

  Gardena*

  Redenen om je robotmaaier te updaten

  Als internetcriminelen eenmaal toegang hebben tot één apparaat, kunnen zij via je thuisnetwerk ook bij de andere apparaten. En zo bijvoorbeeld persoonlijke informatie bekijken.