Hoe update ik de programma's op mijn computer?

Je merkt dat de software op je computer niet goed meer werkt. Sommige programma’s lopen vast, terwijl andere niet meer de volledige functionaliteit bieden. Goede kans dat het tijd is om wat updates uit te voeren. Van je besturingssysteem of individuele programma’s op je computer.

Wat voor besturingssysteem gebruik je?

Direct doen (of laten):

 • Het besturingssysteem van je computer updaten

  • Klik op het Apple-teken linksboven in het beeldscherm van je Mac.

  • Klik op 'Over deze Mac'.

  • Klik op 'Software-update...'.

  • De App Store wordt nu automatisch geopend. Als er updates beschikbaar zijn, staan die hier.

  Is je besturingssysteem up-to-date?

  Ja, dat is het
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit
 • Hulpprogramma updaten

  Net als voor het besturingssysteem van je computer, tablet en smartphone zijn er ook updates voor de hulpprogramma's die je gebruikt. Updates die niet alleen nieuwe functionaliteiten bieden, maar ook de beveiliging verbeteren. Klik in onderstaand overzicht op de naam van het hulpprogramma dat je gebruikt om de laatste versie te installeren. Door op de link te klikken word je naar de website van het hulpprogramma geleid.

  TIP: vind je het lastig om zelf uit te zoeken welke hulpprogramma's je allemaal hebt? Via de website van onder andere Mozilla kun je een aantal plug-ins in één keer checken op updates. Dit heet een 'plug-in controle'. Ga naar de website van Mozilla voor een plug-in controle*.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je je hulpprogramma bijgewerkt?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit
 • Browser updaten

  Net als voor het besturingssysteem van je computer, tablet en smartphone zijn er ook updates voor de browser die je gebruikt. Updates die niet alleen nieuwe functionaliteiten bieden, maar ook de beveiliging verbeteren. Klik in onderstaand overzicht op de naam van de browser die je gebruikt om de laatste versie te installeren.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je je browser bijgewerkt?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit