Wat is VPN en wat kost het?

Met een VPN (Virtual Private Network) leg je een beveiligde verbinding aan tussen jouw apparaat (computer, tablet en smartphone) en het internet. Zo ben je afgeschermd online en kan een cybercrimineel niet zomaar bij de informatie die je ontvangt of verstuurt. Handig als je veilig gebruik wilt maken van een openbaar wifinetwerk. Ook kun je dan Facebook en Twitter gebruiken in landen waar deze diensten zijn geblokkeerd.

Direct doen (of laten):

 • Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

  Veel smartphones hebben ingebouwde VPN-software die je kunt activeren. Er zijn ook VPN-apps te downloaden voor verschillende besturingssystemen. Je kunt ook een gratis of een betaalde VPN-dienst afnemen van een VPN-aanbieder.

  Om tot een goede keuze te komen, is het handig om je in VPN te verdiepen en op een rijtje te zetten welke VPN-dienst het beste past bij jou, je apparaten en je internetgedrag. Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om een account voor meer apparaten te gebruiken? Moet de VPN-software beschikbaar zijn voor OS X of Windows? Let ook op snelheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, en hoe de privacy is geregeld.

  Gebruik je een VPN?

  Ja, die gebruik ik
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit