Hoe zet ik een sms-dienst stop?

Een sms-dienst stuurt berichten naar je smartphone. Deze berichten kosten geld en betaal je via de rekening van je telefoonprovider. Het kan zijn dat je geabonneerd bent op een sms-dienst omdat je ooit een sms hebt gestuurd om te stemmen op je favoriete kandidaat in een spelprogramma op televisie. Maar het komt ook voor dat spammers je een bericht sturen. Als je op zo'n bericht reageert, zit je soms ook vast aan een sms-dienst. Spammers komen aan je mobiele nummer en andere contactgegevens doordat je deze gegevens achterlaat op websites. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, zet de sms-dienst dan stop.

Direct doen (of laten):

 • Sms-dienst stopzetten

  Je kunt een sms-dienst op de volgende manieren stopzetten:

  • Gebruik de shortcode
   Stuur een bericht naar de sms-dienst met daarin het woord 'STOP' of 'UIT'. Welk woord je precies moet gebruiken, staat als het goed is in het eerste bericht dat je van de dienst hebt ontvangen. Je stuurt de sms naar het nummer van de sms-dienst. Vaak is dit een viercijferig nummer, ook wel shortcode genoemd.
  • Via de website van Payinfo
   Ga naar de website Payinfo.nl*. Vul op deze website je mobiele telefoonnummer in. Je ontvangt vervolgens een gratis sms met daarin een toegangscode om op de website in te loggen. Als je bent ingelogd, zie je een overzicht van alle sms-diensten waarop je bent geabonneerd. Je kunt de diensten hier stopzetten. 

  Lukt het niet om de sms-dienst met behulp van de shortcode of via Payinfo stop te zetten? Laat de sms-dienst dan via je telefoonprovider stopzetten. Op de website ConsuWijzer.nl* lees je wat je kunt doen als je een hoge telefoonrekening hebt door een ongewenste sms-dienst en de rekening niet wilt betalen. ConsuWijzer heeft onder andere een voorbeeldbrief opgesteld die je kunt gebruiken om aan je telefoonprovider te sturen als je het niet eens bent met de kosten voor de sms-dienst.

  *Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

  Heb je de sms-dienst stopgezet?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit