Iets vervelends gebeurd

Wat kan er voor vervelends gebeuren op internet en sociale media?

Je kind kan op internet en via sociale media gepest, gestalkt, bedreigd, misbruikt en opgelicht worden. Pestkoppen, criminelen en pedofielen zitten namelijk ook op internet en sociale media. Als er online iets vervelends is gebeurd, moet je als ouder in actie komen en een oplossing zoeken.

PraatjePlaatje_percentage66.png

van de slachtoffers tussen de 15 en 25 jaar van cyberpesten, kent de dader (Bron: CBS)

Waarom moet je actie ondernemen na een vervelende ervaring?

Het bereik van sociale media en internet is groot. Een vervelende ervaring beperkt zich niet meer tot het schoolplein of het voetbalveld. Daardoor zijn de gevolgen ook groter. Vroeger kon je in het uiterste geval je kind nog op een andere school plaatsen als het pesten te erg werd. Nu pest de hele stad mee en is je kind niet anoniem meer. Daarom is het belangrijk om bij signalen van een vervelende ervaring direct actie te ondernemen. Het is belangrijk dat je als ouder of docent weet hoe je jongeren kunt helpen als zij een vervelende ervaring hebben online. Eerste hulp online is te vinden op de website Meldknop.nl.

Lees meer

Brochure_Meldknop_docenten_en_ouders.pdf Special_Digitaal_pesten.pdf Rapport_Verstrikt_in_het_net.pdf

Dit kan je direct doen

 • Ga naar Meldknop.nl

  Heeft je kind/een leerling op school iets vervelends meegemaakt op internet? Kijk dan op Meldknop.nl* voor informatie, hulp en advies.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je Meldknop.nl bezocht?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit