Hoe voorkom ik dat mijn kind schadelijke content tegenkomt?

Door ouderlijk toezicht op de computer in te schakelen, voorkom je dat je kind schadelijke content tegenkomt. Gebruikt je kind een tablet of smartphone, schakel dan beperkingen, zoals bijvoorbeeld het instellen van een leeftijdskeuring voor content op internet, in om je kind zo veel mogelijk te beschermen. Je kunt ook de gratis kinderbrowser Mybee* voor kinderen tot 11 jaar op de computer installeren. Met MyBee kunnen kinderen veilig en zorgeloos kunnen surfen. De browser zorgt ervoor dat kinderen niet verdwalen en op verkeerde plekken komen. Of ga online via Kliksafe*. Als klant van Kliksafe kies je een filter waarmee je aangeeft wat je wel en niet wil zien. Er zijn bepaalde categorieën die altijd worden geblokkeerd, zoals pornografie, geweld, gokken, erotiek, grof taalgebruik, hacking, cracking en illegale content onder. Ook worden sites waarvan Kliksafe weet dat er virussen en/of malware verspreid worden, altijd geblokkeerd. Realiseer je als ouder wel dat kinderen soms slimmer zijn met computers dan volwassenen. Vooral oudere kinderen zullen een internetfilter kunnen omzeilen als zij dat echt willen. 

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Wat voor besturingssysteem gebruik je?

Direct doen (of laten):

 • Ouderlijk toezicht instellen

  • Klik op 'Start'.

  • Open 'Configuratiescherm'.

  • Klik op 'Ouderlijk toezicht'

  • Klik op het standaardgebruikersaccount waarvoor je ouderlijk toezicht wilt instellen.

   Als het standaardgebruikersaccount nog niet is ingesteld, klik je op 'Een nieuw gebruikersaccount' maken om een nieuw account in te stellen.

  • Afzonderlijke instellingen aanpassen.

   Wanneer je ouderlijk toezicht hebt ingeschakeld voor de standaard gebruikersaccount van je kind, kun je de afzonderlijke instellingen aanpassen:

   • Tijdslimieten
    Je kunt de tijden beperken waarop je kinderen zich bij de computer mogen aanmelden. Door middel van tijdslimieten kun je voorkomen dat kinderen zich op de opgegeven tijden aanmelden. Je kunt verschillende aanmeldingstijden opgeven voor elke dag van de week. Als ze aangemeld zijn wanneer de toegewezen tijd verstrijkt, worden ze automatisch afgemeld.

   • Ontspanning
    Je kunt de toegang tot spelletjes beperken, een leeftijdscategorie kiezen, de typen inhoud kiezen die je wilt blokkeren en de toegang tot spelletjes zonder classificatie of specifieke spelletjes blokkeren of toestaan.

   • Specifieke programma's toestaan of blokkeren
    Je kunt voorkomen dat kinderen bepaalde ongewenste programma's starten.

  Heb je ouderlijk toezicht ingesteld?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit