Een app wil toegang tot mijn foto's

Je hoeft een app die om toegang tot jouw foto’s vraagt, deze toegang niet automatisch te geven. Dit bepaal je natuurlijk zelf. In de privacyinstellingen van je tablet of smartphone kun je de toegang per app instellen. Soms kan het handig zijn om een app toegang tot foto’s te geven. Bijvoorbeeld om een foto aan een tweet toe te voegen of als je een foto uit je bibliotheek op Instagram wilt zetten. Maar bij sommige apps vraag je je misschien af waarom deze toegang tot je foto’s willen en wat de app ermee doet. En welke rechten geef je eigenlijk op als je toegang tot foto’s toestaat?

Direct doen (of laten):

 • Lees de voorwaarden van de app

  Lees voor het downloaden van de app uit de app store de voorwaarden van de app om te kijken tot welke informatie en functionaliteiten je de app toegang geeft. Zo kunnen apps toegang vragen tot je contacten, berichten, foto's, locatie en microfoon. 

  Let zeker op bij gratis apps: als je niet hoeft te betalen met geld, betaal je waarschijnlijk met gegevens. Kijk dus bij apps die toestemming vragen voor allerlei functies op je telefoon even goed na wat ze met die gegevens kunnen doen en of jij dat acceptabel vindt.

  Stel jezelf vervolgens de vraag of jij het acceptabel vindt dat de app bij deze gegevens kan. 

  Heb je de voorwaarden gelezen?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit