Veilig op reis

Wat is veilig internetten op reis?

Voor sommige landen heb je vaccinnaties en malariatabletten nodig. Ook online moet je jezelf beschermen op reis. Door te weten hoe je veilig moet internetten op reis bescherm je jezelf tegen online risico’s in het buitenland. Bijvoorbeeld tijdens het checken van je spaarrekening in een internetcafé in Bangkok, maar ook als je op de camping in Frankrijk voor de caravan je e-mail leest op je tablet.

Feitje 60 procent

Houdt tijdens het boeken van een vakantie rekening met aanwezigheid wifi (Bron: Multiscope)

Waarom is veilig internetten op reis belangrijk?

Je vakantie is verpest als je auto wordt gestolen of je tent het begeeft. Met veilig internetten op reis is dit niet anders. Je wilt niet dat je spaarrekening wordt geplunderd omdat je inloggegevens zijn gestolen nadat je op een Spaans terras een onveilig wifi-netwerk hebt gebruikt. Of dat iemand in een internetcafé de kopie van je paspoort uit je Hotmail vist en vervolgens identiteitsfraude pleegt.

Dit kan je direct doen

 • Een internetbundel voor op reis kopen

  Als je hoge kosten voor roaming in het buitenland wilt voorkomen, is het aan te raden een internetbundel voor op reis te kopen. Je weet dan precies hoeveel geld je uitgeeft als je op het strand een WhatsApp verstuurt, een foto op Facebook plaatst of belt via Skype. Klik hieronder op de naam van je provider en je leest precies hoe je een internetbundel voor op reis aanschaft.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

   

  Heb je een internetbundel voor op reis gekocht?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit