Ik word als factuur- en afleveradres gebruikt

Identiteitsfraude via webwinkels komt veel voor. Het is helaas ook vrij simpel om te doen. Oplichters hebben alleen je naam en adres nodig. Vervolgens plaatsen ze een bestelling in een webwinkel, laten de rekening naar jou sturen en de bestelde goederen en diensten naar een ander adres. Ben je slachtoffer van identiteitsfraude en word je als factuur- en afleveradres gebruikt? Onderneem hiertegen dan direct actie.

Direct doen (of laten):

 • Afmelden en ongewenste reclame melden

  De afzender van reclame via e-mail is wettelijk verplicht om je de mogelijkheid te bieden je voor deze vorm van reclame af te melden. Als het goed is, staat in de e-mail een link waarmee je je e-mailadres uit de verzendlijst kan halen zodat je voortaan geen reclame meer ontvangt. Biedt de afzender je deze mogelijkheid niet, of blijft een webwinkel je bestoken met ongewenste reclame, dan kun je een klacht indienen* bij de Stichting Reclame Code.

  *Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

  Heb je ongewenste reclame gemeld?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit