4 stappen om veilig te internetbankieren

Antwoord:

print

 • Gebruik de app om te beleggen

  Beleggen is net als internetbankieren veilig via een app op je smartphone of tablet, zeker ten opzichte van beleggen en internetbankieren via een browser op een openbaar wifi-netwerk.

  Beveilig je smartphone of tablet
  Uiteraard kun je dingen doen en laten om veiliger te beleggen met een app. Beveilig bijvoorbeeld je smartphone en tablet. Banken nemen zelf ook de nodige maatregelen zodat je hun app veilig kunt gebruiken. Op de website van je bank vind je meer informatie over de app en de veiligheid ervan. 

  Kijk op de website van je bank om te zien of deze beleggen met een app of mobiel bankieren aanbiedt. Op de website van je bank kun je ook terecht voor vragen over veilig beleggen en internetbankieren:


  Staat je bank er niet bij? Kijk dan op de website van de Betaalvereniging Nederland voor een uitgebreid overzicht van banken* die betaaldiensten verlenen en zelfstandig betaalproducten op de Nederlandse markt brengen.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

 • Veilig internetbankieren in 5 stappen

  1. Houd je beveiligingscodes geheim
  2. Zorg ervoor dat je bankpas nooit door een ander gebruikt wordt
  3. Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die je gebruikt voor je bankzaken
  4. Controleer je bankrekening
  5. Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op.

  Op de website www.veiligbankieren.nl* vind je een toelichting op deze veiligheidsregels*.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad
   

 • Word geen geldezel

  Onder de naam 'Hou je pinpas voor jezelf – word geen geldezel' zijn de Nederlandse Vereniging van Banken en de politie een campagne begonnen om jongeren bewust te maken van pinpasmisbruik en de rol van geldezels. Op de campagnewebsite www.pasopjepas.nl* vind je ook als niet-jongere veel informatie over deze vorm van oplichting en tips & tricks om geen geldezel te worden.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

 • Vraag naar de mogelijkheden

  Kijk op de website van je bank voor de mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden van een contactloze betaalpas of smartphone met betaalfunctie. Niet alle banken bieden dit aan en de voorwaarden en mogelijkheden verschillen per bank.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad