Deelt mijn cloudprovider mijn bedrijfsdata met derden?

In principe niet, tenzij dit noodzakelijk is voor de functionaliteit, bijvoorbeeld bij een factuurscanfunctie als dit is uitbesteed. Maar een clouddienst wordt vaak aangeboden door een geheel van aanbieders, de bedrijfsdata wordt niet gedeeld met bijvoorbeeld een datacenter, maar het staat er wel. Je moet dus verlangen van jouw leverancier dat hij met betrouwbare partners samenwerkt die niet jouw bedrijfsdata als bron van inkomsten zien of er op een andere wijze onzorgvuldig mee omgaan.

Antwoord:

print
  • Keurmerk Zeker-OnLine

    Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online administratieve diensten. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Dat geldt niet alleen voor de applicatie die de administratieve gegevens verwerkt en waaruit financiële informatie voortkomt, maar ook voor het totaalpakket van de dienstverlening door de aanbieder die het keurmerk voor zijn oplossing heeft verworven. Als klant van een van de bij het keurmerk aangesloten diensten, mag je er op vertrouwen dat je eigenaar bent van jouw gegevens, dat je voortdurend zelfstandig hierover kan beschikken en dat de online administratieve dienst compliant is met de relevante wet- en regelgeving.

    Ga naar de website van Zeker-Online* voor meer informatie over het keurmerk voor online administratieve diensten en kijk welke aanbieders bij het keurmerk zijn aangesloten.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad