Een app wil toegang tot mijn camera en microfoon

Een app toegang tot je camera en microfoon geven, kan handig zijn. Bijvoorbeeld als je Skype gebruikt. Want met de app van deze dienst kun je videobellen met familie, vrienden, collega’s en bekenden die ook skypen. Andere apps wil je misschien geen toegang geven tot je camera en microfoon. Vraag je bij alle apps die toegang vragen af of het echt nodig is dat ze die toegang krijgen. Een fotobewerkingsapp kan bijvoorbeeld vrij weinig zonder toegang tot je foto’s, maar als je een vergaderapp alleen maar gebruikt voor vergaderchats, hoef je deze app geen toegang te geven tot je foto's of je microfoon.

Direct doen (of laten):

 • Lees de voorwaarden van de app

  Lees voor het downloaden van de app uit de app store de voorwaarden van de app om te kijken tot welke informatie en functionaliteiten je de app toegang geeft. Zo kunnen apps toegang vragen tot je contacten, berichten, foto's, locatie en microfoon. 

  Let zeker op bij gratis apps: als je niet hoeft te betalen met geld, betaal je waarschijnlijk met gegevens. Kijk dus bij apps die toestemming vragen voor allerlei functies op je telefoon even goed na wat ze met die gegevens kunnen doen en of jij dat acceptabel vindt.

  Stel jezelf vervolgens de vraag of jij het acceptabel vindt dat de app bij deze gegevens kan. 

  Heb je de voorwaarden gelezen?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit