Hoe beoordeel ik als leek de kwaliteit van mijn cloudprovider?

Sommige cloudproviders laten hun dienstverlening door een externe partij beoordelen, dit wordt een audit genoemd, en delen de resultaten hiervan met potentiele klanten. Dit kan een goede manier zijn om de kwaliteit van een provider vast te stellen, ondanks dat deze aanpak best wat tijd kan vergen en een zekere mate van kennis vereist om de audit te kunnen begrijpen. Controleer ook goed of de audit is gedaan door een gekwalificeerde partij en de getoetste onderdelen zinvol en relevant zijn voor jouw wensen. Je kunt ook kiezen voor een provider met een keurmerk, zoals bijvoorbeeld het keurmerk Zeker-Online voor online administratieve diensten. Kies je voor een keurmerk dan is het wel van belang dat dit onafhankelijk is.

Antwoord:

print
  • Keurmerk Zeker-OnLine

    Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online administratieve diensten. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Dat geldt niet alleen voor de applicatie die de administratieve gegevens verwerkt en waaruit financiële informatie voortkomt, maar ook voor het totaalpakket van de dienstverlening door de aanbieder die het keurmerk voor zijn oplossing heeft verworven. Als klant van een van de bij het keurmerk aangesloten diensten, mag je er op vertrouwen dat je eigenaar bent van jouw gegevens, dat je voortdurend zelfstandig hierover kan beschikken en dat de online administratieve dienst compliant is met de relevante wet- en regelgeving.

    Ga naar de website van Zeker-Online* voor meer informatie over het keurmerk voor online administratieve diensten en kijk welke aanbieders bij het keurmerk zijn aangesloten.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad