Moet mijn bedrijf betalen voor een VPN?

Als je een VPN (Virtual Private Network) wilt gebruiken, kun je kiezen tussen een gratis en een betaalde aanbieder. Om tot een goede keuze te komen, is het handig om op een rijtje te zetten wat je van een VPN-aanbieder verwacht. Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om één account voor meedere apparaten te gebruiken of moet de VPN-software bijvoorbeeld beschikbaar zijn voor OS X of Windows? Kies dus op basis van jouw wensen voor een gratis of betaalde aanbieder.

Antwoord:

print
  • Gebruik een Virtual Private Network (VPN) voor je bedrijf

    Als je een VPN-verbinding gebruikt, wordt je internetverkeer versleuteld verstuurd. Hierdoor kan een cybercrimineel niet zomaar bij de informatie die je ontvangt of verstuurt. Je kunt dan overal veilig internetten, ook via een openbaar wifi-netwerk.

    Er zijn veel verschillende VPN-aanbieders, sommige betaald. Veel smartphones hebben tegenwoordig ingebouwde VPN-software die je kunt activeren. Er zijn ook VPN-apps te downloaden voor verschillende besturingssystemen.

    Neem de tijd om je in VPN te verdiepen en te bepalen welke dienst het beste bij jou, jouw apparaten, je internetgedrag en bedrijf past.