Wat is OnlyFans?

Antwoord:

print
 • OnlyFans

  OnlyFans is een socialmediaplatform waar je als ‘fan’ betaalt om de inhoud van een specifiek persoon te zien via een maandelijks lidmaatschap. De personen die je kunt volgen zijn voornamelijk modellen, YouTubers, influencers en andere publieke figuren. Dit zijn de zogenaamde creators. Anders dan op de gebruikelijke socialmediaplatformen worden naaktbeelden op OnlyFans wel geaccepteerd. De content is dan ook meestal seksueel getint.

  Voor wie is het en hoe werkt het?

  OnlyFans is voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Als fan betaal je 10 tot 30 euro per maand voor toegang tot de expliciete content van een creator. Naast het zien van naaktbeelden kan je ook met de creators chatten of bellen via een Skype-call. Hier betaal je extra voor.

  Veiligheid en privacy

  Het platform is beveiligd en men krijgt alleen toegang tot de content als ze hebben betaald. Toch komt het voor dat mensen screenshots of schermopnames maken van de beelden en deze verspreiden via andere kanalen. Als creator is het daarom belangrijk om je er bewust van te zijn dat jouw naaktbeelden alsnog buiten het OnlyFans-platform terecht kunnen komen.

  De gegevens van fans die zich voor het platform abonneren, zijn niet inzichtelijk voor anderen. Om ervoor te zorgen dat je zo anoniem mogelijk blijft, is het aan te raden om niet je eigen naam of geboortedatum te gebruiken. Helemaal anoniem blijven is niet mogelijk. Aangezien je moet betalen om gebruik te kunnen maken van het platform, kan jouw creditcardmaatschappij zien dat je gebruik maakt van OnlyFans.