Welke informatie is zichtbaar op de sociale media van mijn kind?

Je kind deelt graag tekstjes, foto's en/of video's met vriendjes en vriendinnetjes over dat wat het in het leven meemaakt, bijvoorbeeld op school of het sportveld en bij het uitgaan. Dat kan je kind doen op diverse sociale media. Denk aan WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. Bekijk de privacyinstellingen om te zien wie welke berichten van je kind te zien kan krijgen en pas deze naar wens aan.

Direct doen (of laten):

print

Bepaal welke informatie zichtbaar mag zijn op sociale media

 • Beheer de privacyinstellingen van sociale media


  • Klik rechtsboven op de startpagina van je Twitter-account op het wieltje.

  • Klik op 'Instellingen'.

  • Klik op 'Beveiliging en privacy'.

  • Opties aan en-afvinken.

  • Klik op 'Wijzigingen opslaan' om je keuze te bevestigen.

  • Profielfoto en bio

   Je profielfoto en bio op Twitter zijn altijd zichtbaar. Hoe je de privacy ook instelt.

 • Veiligheidscentrum Facebook

  In het Veiligheidscentrum van Facebook kun je onder andere een beveiligings- en privacycontrole uitvoeren. Maar je vindt er ook het Centrum ter preventie van pesten met informatie voor tieners, ouders en onderwijzers. En je vindt er onder andere video’s met uitleg over de tools die Facebook heeft ontwikkeld om de controle te krijgen over jouw ervaring op Facebook. Ook vind je hier veel tips en suggesties voor veilig en verantwoord delen. Het Centrum ter preventie van pesten is een plek voor tieners, ouders en onderwijzers die informatie zoeken om pesten te voorkomen en/of bespreekbaar te maken. Facebook heeft dit ontwikkeld in samenwerking met het Yale Center for Emotional Intelligence in 2013 en heeft dit met bijna 60 partners wereldwijd toegankelijk gemaakt.

  Bezoek het Veiligheidscentrum van Facebook* en kijk hoe je online delen, sociaal, leuk én veilig houdt.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad