Nieuwe wetten en regels

Wat zijn de nieuwe wetten en regels?

Wetten en regels worden doorlopend gemaakt en/of gewijzigd. Voor jou als ondernemer zijn er tal van wetten en regels waar je je aan dient te houden. Zo is er de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) waarin is vastgelegd hoe je om moet gaan met persoonsgegevens. Of bijvoorbeeld de Telecomwet waarin staat beschreven wat je allemaal moet doen en laten als je cookies gebruikt op jouw bedrijfswebsite. De lijst met wetten en regels is lang en door deze website niet op te sommen, zorg er dus zelf voor dat je op de hoogte bent of raakt van de wetten en regels die op jouw bedrijf van toepassing zijn.

PraatjePlaatje_vinkje.png

Op 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken voor organisaties en bedrijven ingegaan

Waarom moet ik nieuwe wetten en regels kennen?

Als ondernemer word je geacht nieuwe wetten en regels te kennen en je hier ook aan te houden. Je loopt anders kans op vervolging en/of een boete.

Dit kan je direct doen

 • Blijf op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving

  Als ondernemer zijn er veel wetten en regels waar je je aan moet houden. Een compleet en up-to-date overzicht van alle wet- en regelgeving is niet te geven. Door de volgende websites regelmatig te bezoeken, blijf je zo goed als mogelijk op de hoogte van nieuwe en gewijzigde wetten en regels:

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Ben je op de hoogte van de laatste wetten en regels?

  Ja, dat ben ik
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit