Privacyverklaring

Wat is een privacyverklaring?

In een privacyverklaring leg je als bedrijf uit wat je allemaal doet met persoonsgegevens. Je vertelt onder andere hoe je deze verzamelt, opslaat, beveiligt en of je de gegevens wel of niet deelt met derden. Ook vertel je hoe mensen een verzoek kunnen indienen om de gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen.

PraatjePlaatje_vinkje.png

Sinds 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken voor organisaties en bedrijven van kracht (Bron: Autoriteit Persoonsgegevens)

Waarom moet ik een privacyverklaring plaatsen?

Het plaatsen van een privacyverklaring is verplicht op elke website waarmee persoonsgegevens worden verzameld. Dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op naleving van de Wbp en kan organisaties dwingen om maatregelen te nemen in het geval van een overtreding. De belangrijkste maatregel die de AP kan nemen, is de uitoefening van bestuursdwang. In dat geval eist de AP van de overtreder dat hij de overtreding binnen een bepaalde termijn ongedaan maakt. Ook kan de AP een dwangsom opleggen of een boete uitschrijven. Bijvoorbeeld wanneer de verwerking van persoonsgegevens niet, onjuist of te laat is aangemeld.

Dit kan je direct doen

  • Privacyverklaring maken

    De privacyverklaring generator op deze website helpt je om een privacyverklaring te maken die zo goed als mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf. De tekst die je na het invullen van de tool op je website kunt plaatsen, biedt jouw websitebezoekers geen algemeen verhaal, maar geeft hen inzicht hoe jouw bedrijf met persoonsgegevens omgaat. Wil je dus zo transparant mogelijk zijn naar je klanten en voldoen aan de wetgeving, genereer dan je privacyverklaring met behulp van deze tool.

    Maak de privacyverklaring met de tool van Veilig internetten*

    *Door op de link te klikken opent de privacyverklaring generator zich automatisch in een nieuw tabblad

     

    Heb je een privacyverklaring gemaakt?

    Ja, die heb ik gemaakt
    Ja, dat heb ik gedaan print
    Open Sluit