Virusscanner en firewall

Wat zijn een virusscanner en firewall?

Een virusscanner scant je bedrijfscomputers op de aanwezigheid van kwaadaardige software. Een goede virusscanner wordt door de leverancier regelmatig bijgewerkt zodat deze jouw bedrijf ook beschermt tegen de laatst bekende virussen. Een firewall is een stuk software (of hardware) dat een verdedigingsmuur tussen je bedrijfscomputer en het internet vormt. Met een firewall controleer en beheer je welke verbindingen tussen de computer en het internet worden opgezet.

Feitje 65 procent

Heeft nog nooit van ransomware gehoord (Bron: Alert Online)

Waarom moet ik een virusscanner en firewall gebruiken?

Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste kan een virus je bestanden en data onherstelbaar beschadigen of verwijderen. En ten tweede behoed je ook andere bedrijven voor een virus. Veel virussen maken namelijk gebruik van een e-mailprogramma om zichzelf te verspreiden. Zonder dat je het weet, infecteer je dan de computers van familie, vrienden en collega’s.

Dit kan je direct doen

 • Virusscan bedrijfscomputer uitvoeren

  Om er zeker van te zijn dat je bedrijfscomputer virusvrij is, is het slim om een virusscan uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van de virusscanner hebt gedownload zodat de nieuwste bedreigingen worden herkend.

  Heb je een virusscan uitgevoerd?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit