Wachtwoord

Wat is een wachtwoord?

Met een wachtwoord bescherm je de bedrijfsgegevens op je zakelijk computer, tablet en smartphone. Maar ook voor bijvoorbeeld je e-mailaccount, sociale media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, en data in de cloud gebruik je een wachtwoord. Een sterk wachtwoord is niet te raden en bovendien moeilijk te kraken door een computer. Een goed wachtwoord hoort naast gewone letters en cijfers ook te bestaan uit hoofdletters, leestekens en bijzondere karakters.

Feitje 42 procent

Gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts (Bron: Alert Online)

Waarom is een wachtwoord belangrijk?

Je wilt niet dat een cybercrimineel of de concurrentie je klantgegevens of financiële gegevens kopieert of via je smartphone je zakelijke relaties een ongepast bericht stuurt. Of dat een cybercrimineel je bedrijfsgegevens steelt en identiteitsfraude pleegt.

Dit kan je direct doen

 • De sterkte van je zakelijke wachtwoord controleren

  Wachtwoorden worden gebruikt om toegang te krijgen tot steeds meer persoonlijke en belangrijke gegevens. Verkeerd omgaan met een wachtwoord kan tot gevolg hebben dat anderen bij je gegevens kunnen. Zorg daarom dat je wachtwoord 'sterk' is. Een sterk wachtwoord is niet te raden en moeilijk te kraken door een computer.

  Met de wachtwoord-tool van Veilig internetten check je in 2 eenvoudige stappen de sterkte van je wachtwoord.

  *Door op de link te klikken opent de wachtwoord-tool zich automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je de sterkte van je wachtwoord gecontroleerd?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit