Beveiliging website testen

Wat is een beveiligingstest?

Bij een beveiligingstest test een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity je website, maar indien gewenst ook je bedrijfsnetwerk, op kwetsbaarheden. Zo'n test wordt een penetratietest of pentest genoemd waarbij de kwetsbaarheden ook echt gebruikt worden om in de systemen in te breken.

PraatjePlaatje_vinkje.png

1 op de 3 ondernemers slachtoffer van cybercrime (Bron: MKB Nederland)

Waarom moet ik een beveiligingstest uitvoeren?

Een beveiligingstest geeft je inzicht in de kwetsbaarheden van je bedrijfswebsite en eventueel het hele bedrijfsnetwerk. Dit inzicht kun je gebruiken om de kwetsbaarheden op te lossen en de cybersecurity van je bedrijf zo goed als mogelijk te organiseren. Je loopt dan minder risico dat cybercriminelen toegang krijgen tot je bedrijfsdata of dat je slachtoffer wordt van een datalek met alle gevolgen van dien. 

Lees meer*

Nationaal Cyber Security Centrum:
- Factsheet en info: 'Help! Mijn website is beklad'

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Dit kan je direct doen

 • De beveiliging van je bedrijfswebsite testen

  Je kunt de beveiliging van je bedrijfswebsite, en als je wilt die van je hele bedrijfsnetwerk, laten testen door een extern bedrijf dat is gespecialiseerd in cybersecurity. Zo'n bedrijf voert dan een zogenaamde penetratietest, ook wel pentest genoemd, uit. Hierbij worden de kwetsbaarheden ook echt gebruikt om in de systemen in te breken. Er zijn tal van bedrijf in de markt die de beveiliging kunnen testen.

  Het lezen van de ICT-Beveiligingsrichtlijnen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is nuttig als leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van je bedrijfswebsite en -netwerk. Je kunt de leidraad raadplegen op de website van het NCSC*.

  Op de website Internet.nl kun je controleren of je website en e-mailadres voldoen aan de laatste internetstandaarden. Hoewel deze controle géén beveiligingstest is, levert het wel informatie op die je met je systeemneheerder en/of de expert die de cybersecurity van je bedrijf gaat testen, kunt bespreken. Ga naar Internet.nl* om de controle uit te voeren.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je de beveiliging getest?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit