Keurmerk, certificaat en ISO

Wat is een kwaliteitsstempel voor een clouddienst?

Een clouddienst kan verschillende kwaliteitsstempels hebben, zoals een keurmerk, certificaat of ISO-certificering. Hiermee is een clouddienst transparant over criteria zoals veiligheidseisen en wet- en regelgeving waaraan voldaan wordt en dat de dienst getoetst is door een onafhankelijke instantie.

PraatjePlaatje_vinkje.png

De ISO-standaard wordt door 164 landen erkend

Waarom moet ik om een kwaliteitsstempel vragen?

Als een clouddienst een keurmerk, certificaat of ISO-certificering heeft, is het voor jou als ondernemer een stuk makkelijker om inzichtelijk te krijgen wat de clouddienst allemaal wel en niet heeft geregeld. Ook kun je clouddiensten beter met elkaar vergelijken, waardoor het makkelijker wordt om te kiezen voor een bepaalde aanbieder.

Lees meer*

Nationaal Cyber Security Centrum:
- Factsheet en info 'Continuïteit van onlinediensten'
- Factsheet en info 'Technische maatregelen voor de continuïteit van onlinediensten' 
- Factsheet en info 'ICT-Beveiligingsrichtlijnen voor Webapplicaties'

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Dit kan je direct doen

 • Aansluiten bij een keurmerk

  Om je bedrijf aan te sluiten bij een keurmerk moet je de certificering van het betreffende keurmerk doorlopen. Als je bedrijf dit succesvol heeft gedaan, wordt het keurmerk toegekend en mag je het gebruiken. Er zijn tal van keurmerken waar je je bedrijf bij kunt aanbsluiten. Zoek online zelf naar het keurmerk dat het best past bij jouw bedrijf en de goederen en/of diensten die je levert.

  Heb je je bedrijf bij een keurmerk aangesloten?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit