Tweestapsverificatie instellen

Wat is tweestapsverificatie?

Als je tweestapsverificatie instelt, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je e-mailaccount of clouddienst waardoor hackers aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet genoeg meer hebben. Bij tweestapsverificatie wordt namelijk een toegangscode naar een vertrouwd apparaat gestuurd om in te kunnen loggen. Niet alle e-mailproviders, clouddiensten en sociale media bieden tweestapsverificatie aan.

Feitje 42 procent

Gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts (Bron: Alert Online)

Waarom moet ik tweestapsverificatie instellen?

Mocht een cybercrimineel de gebruikersnaam en wachtwoord van één van je zakelijke accounts in handen krijgen, voorkom je met tweestapsverificatie dat deze gebruikt kunnen worden om in te loggen. De code die naar het vertrouwde apparaat is gestuurd, zal dan namelijk ook nog moeten worden ingevoerd. In de meeste gevallen is dit een tablet of smartphone die een cybercrimineel meestal niet in handen heeft. Met tweestapsverificatie maak je het cybercriminelen dus een stuk moeilijker en verhoog je de cybersecurity van je bedrijf.

Lees meer*

Nationaal Cyber Security Centrum:
- Factsheet en info: 'Gebruik tweefactorauthenticatie'

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Dit kan je direct doen

 • Tweestapsverificatie instellen voor je bedrijf

  Hieronder een overzicht van de diensten die tweestapsverificatie aanbieden. Door op de naam van de dienst te klikken verlaat je Veiliginternetten.nl en ga je naar de site van de aanbieder van de dienst. Je komt op de specifieke pagina uit van de dienst waar je de tweestapsverificatie kunt instellen.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je tweestapsverificatie ingesteld?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit