Probleemoplossing

Welke problemen kunnen op sociale media ontstaan?

In de meeste gevallen verloopt delen via sociale media zonder problemen en is het leuk én veilig. In een enkel geval kunnen problemen ontstaan. Bijvoorbeeld als iemand de accounts van je bedrijf hackt of een van je medewerkers een bericht de wereld instuurt dat niet in de stijl is met de manier waarop jouw bedrijf normaal communiceert of zelfs gevoelige informatie bevat van zakelijke relaties of klanten. Ook kan het voorkomen dat iemand zich als jouw bedrijf voordoet via een nep-account.

Feitje 63 procent

Van de bedrijven gebruikt ten minste één vorm van sociale media (Bron: CBS)

Waarom moet ik problemen op sociale media aanpakken?

Het potentiële bereik via sociale media is groot. Dat is positief, maar kan ook negatieve gevolgen hebben. Dam problemen dus zo snel mogelijk in op een effectieve en nette manier.

Lees meer*

Nationaal Cyber Security Centrum:
- Factsheet en info: 'Veilig op sociale netwerken'

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Dit kan je direct doen

 • Melden dat iemand zich als jouw bedrijf voordoet op sociale media

  Als iemand zich op sociale media als jouw bedrijf voordoet, kun je dat rapporteren. De sociale media hebben hiervoor een speciale pagina op hun website. Klik op een van de onderstaande links om deze pagina te bezoeken. 

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je gemeld dat iemand zich als jouw bedrijf voordoet?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit