Keurmerk webshop

Wat is een keurmerk?

Een keurmerk is een compact, visueel kwaliteitsoordeel over een product of dienst, afkomstig van een betrouwbare bron. Je ziet dus in één oogopslag dat het product/de dienst in orde is bevonden door een onafhankelijke, deskundige instantie. De woorden keurmerk en certificaat worden vaak door elkaar gebruikt. Van oorsprong is echter het certificaat het papier waarop de keurmerkverlenende instantie verklaart dat een product of dienst aan zijn eisen voldoet. Dit certificaat geeft het recht om het keurmerk te voeren op of bij het product of de dienst. Het proces van keurmerkverlening wordt ook wel certificatie of certificering genoemd.

Feitje 66 procent

Van de online shoppers controleert of de webwinkel aangesloten is bij keurmerken (Bron: Alert Online)

Waarom zou ik mijn bedrijf bij een keurmerk aansluiten?

Omdat je nauwelijks van je klanten mag verwachten dat ze alle gegevens van je bedrijf controleren, vinden veel klanten het prettig als je bedrijf aangesloten is bij een keurmerkorganisatie, die voor hen in de gaten houdt of een bedrijf aan een aantal minimum kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen voldoet. Veiligheidseisen vallen daar zeker ook onder. Als je veel via internet verkoopt, is aansluiting bij zo'n keurmerk het overwegen waard.

Dit kan je direct doen

 • Aansluiten bij een keurmerk

  Om je bedrijf aan te sluiten bij een keurmerk moet je de certificering van het betreffende keurmerk doorlopen. Als je bedrijf dit succesvol heeft gedaan, wordt het keurmerk toegekend en mag je het gebruiken. Er zijn tal van keurmerken waar je je bedrijf bij kunt aanbsluiten. Zoek online zelf naar het keurmerk dat het best past bij jouw bedrijf en de goederen en/of diensten die je levert.

  Heb je je bedrijf bij een keurmerk aangesloten?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit