SluitenZoeken sluiten

Hoe kan ik iets goeds doen met mijn hacktalent?

Je denkt misschien dat hacken altijd strafbaar is. Dat is het zeker niet. Alleen als je in computers en systemen inbreekt zonder te melden bij de betreffende eigenaar of organisatie dat dit je is gelukt, dan is het strafbaar. En zeker als je ook nog iets gaat doen met de gegevens waar je toegang toe hebt gekregen. Heb je er al eens aan gedacht dat je ook heel veel goeds kunt doen met je hacktalent? Je kunt er dan juist heel veel waardering voor krijgen.

Antwoord:

 • print

  Hacktalent is veelgevraagd

  Jouw hacktalent is goud waard! Zorg ervoor dat je geen strafblad krijgt, maar je hacktalent juist positief inzet. Ze zitten om jou als ethische hacker te springen op de arbeidsmarkt!

  Certified Ethical Hackers (CEH) helpen bijvoorbeeld datalekken op te sporen en zo cybercrime juist tegen te gaan. Je kunt op internet veel aanbieders vinden van opleidingen en trainingen tot gecertificeerd hacker. Veel overheden en bedrijven vragen om een Ethical Hacker-certificering, zodat je kunt aantonen dat je de inhoudelijke kennis hebt en je je bewust bent van je ethische verantwoordelijkheden. Je kunt ook kijken naar IT-opleidingen waar je leert hoe je applicaties, netwerken en apparaten kunt beveiligen.

  Ook Stichting Cyberwerkplaats*, Hack in the Class* en Hackerspaces* kunnen goede plekken voor je zijn om meer te leren over ethisch hacken.

  Het is super knap als je goed kunt hacken, kijk naar de prachtige kansen van ethisch hacken en de manieren waarop je jouw talent op een goede manier verder kunt ontwikkelen.