SluitenZoeken sluiten

Van mijn kind is een nepprofiel aangemaakt op sociale media

Kom je op sociale media zoals Facebook en Instagram een profiel tegen van een kind met dezelfde voor- en achternaam als jouw kind, dan kan het natuurlijk toeval zijn. Maar als het echt gaat om iemand die zich voordoet als jouw kind door bijvoorbeeld een foto van jouw kind geplaatst te hebben, dan is er sprake van cyberpesten. Het is belangrijk om dan direct actie te ondernemen.

Oplossing:

 • print

  Laat het profiel verwijderen en meld misbruik

  Stuur zo snel mogelijk een bericht naar het account met het verzoek het profiel en eventuele foto’s te laten verwijderen. Gaat de persoon niet op je verzoek in, onderneem dan verdere actie.


  Op de pagina Profielmisbruik op social media* van de website Helpwanted.nl* kun je melding doen van het profielmisbruik. Je kunt er ook meer lezen over wat je kunt doen als het misgaat en hoe je zoveel mogelijk kunt voorkomen dat je kind slachtoffer wordt van cyberpesten.


  Je kunt het profielmisbruik ook rechtstreeks melden bij de sociale media waar het om gaat. Meld het aan Facebook*, Instagram*, X* of LinkedIn.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad